Граждански арест във Велико Търново: Туристи хванаха крадла

0
92
Туристи задържаха крадла
Снимка: Галина Александрова, Facebook

Туристи от Китай са хванали жена, която се опитала да ги обере в центъра на Велико Търново. Докато китайците се разхождали из града, една от жените забелязала, че българка прави опит да й бръкне в чантата. За секунди туристите обкръжили крадлата и я свалили на земята.

Туристи задържаха крадла
Снимка: Галина Александрова, Facebook

Свидетел на инцидента била и Емине, която работи в района. Тя разказа за „бТВ“, че чужденците са се опитали да я задържат до пристигането на полицията. Джебчийката обаче се борела и викала да я пуснат.

„Такива случки ме вадят извън равновесие, действах с фотографски инстинкт, след като чух виковете. Изненада ме поведението на китайците – те бяха като смазана машина. Споделих, защото искам българите да видят как се действа в такива ситуации. Те действаха като един“ – това пък заяви Галина Александрова, която разпространи снимки на гражданския арест в социалната мрежа Facebook.

Туристи задържаха крадла
Туристи задържаха крадла

Според свидетелите, всеки от китайската група е имал познания в бойните изкуства. Те са се държали хладнокръвно и са изчакали полицията, без да се възмущават от преминаващите пешеходци.

Оказва се, че 26-годишната жена, уличена в кражбата, е от Самоводене и е стар познайник на полицията. Тя дори вече имала няколко ареста за опит за джебчийство. В момента се намира за 24 часа в ареста. Не е ясно дали ще бъде образувано досъдебно или бързо производство.

Днес ще бъдат иззети записите от охранителните камери в района на инцидента.

Туристи задържаха крадла
Снимка: Галина Александрова, Facebook

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от