Гражданин сигнализира до Искра.бг: Извършват се нередности в парк „Пирин“ от служители на МВР

0
1570
Стрелба
Стрелба. Снимка: МВР

В редакционната поща на Искра.бг постъпи анонимен сигнал от гражданин. Той твърди в имейла, че Академията на МВР ще извършат за поредна година нередност в парк „Пирин“, Банско. По неговите думи там се провежда състезание по ски и биатлон в района на хижа Безбог. Според него тази зона не е обособена за подобен вид дейности. Самият читател иска да запази своята анонимност от съображение за сигурността си.

Публикуваме целия текст на читателския сигнал, без редакторска намеса:

„Пиша ви за нередности в парк Пирин, които се извършват от МВР и в частност – спортна асоциация МВР. Mиналата година по това време бях на хижа Безбог и станах свидетел на състезание на МВР по нещо като биатлон и стрелба с огнестрелно оръжие в подножието на върха. Организаторите от МВР сложиха мишени в снега и някакви платнища и бягащите със ски „състезатели“ започнаха да стрелят. Ехтеше планината, настана суматоха.

За присъстващите туристи не беше ясно какво се случва и се оглеждаха уплашено. Там стрелбище няма и това не е място нито за каране на ски нито за стрелба. Природата е чиста, недокосната. Работа ли е на МВР да стрелят в планината, кой им позволява? В сайта на гореспоменатата организация има снимки от въпросното събитие през 2022 г. и се предвижда същото мероприятие и тази година на същото място. Имат програма, от която е видно, че това ще се случи в четвъртък /23.03.2023 г./ сутринта.

Имам нужда от помощ. Намерих контакти в МВР, но хората там се страхуват и не искат да предприемат нищо. Казаха, че има заповед от ректора на академията на МВР и единствено медиите могат да помогнат. Ако стане публично достояние, това безобразие би трябвало да спре. Пиша на вас с надежда, че ще помогнете. Ако не можете, моля, пишете ми, за да се обърна към други медии.

П.С.

Извинявам се затова, че не се представям, но се страхувам за сигурността си. Все пак става въпрос за МВР.“

Във връзка с постъпилия сигнал до Искра.бг, от медията ще изпратим запитване до пресцентъра на МВР с копие от пълния текст на сигнала и въпроси, касаещи законосъобразността на предстоящото събитие.

Очакваме вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments