Гражданин на Царево организира подписка срещу намеренията за поставяне на преместваем обект в кв. „Василико“

1
763
Скалите до плаж
Скалите до плаж "Нестинарка". Снимка: Даниел Скулиев, Facebook

Гражданин на Царево организира подписка срещу намеренията за поставяне на нов преместваем обект в квартал „Василико“. Тя стартира днес и неин инициатор е Даниел Скулиев. Той е от гражданите на Царево, които се вълнуват за бъдещето на морския град и неговото развитие. Именно затова е решил да организира подписката.

Подписка
Подписка. Снимка: Даниел Скулиев, Facebook

Местен човек е заявил инвестиционно намерение пред Областната управа на Област Бургас, вследствие на което е организиран търг, който трябва да се проведе на 11 април тази година. Той е за отдаване под наем за срок от 10 години на 405 квадратни метра от ПИ 48619.505.367 по КККР на град Царево. Този терен се явява част от скалите пред квартал „Василико“, обясни Скулиев. И е разположен в непосредствена близост до плаж „Нестинарка“.

Снимка от кадастралната карта
Снимка от кадастралната карта. Снимка: Даниел Скулиев, Facebook

Идеята е там да бъде разположен преместваем обект270 квадратни метра, който да бъде ресторант и нощен бар, както и 130 квадратни метра допълнителна търговска площ и 5 квадратни метра за поставяне на мобилна химическа тоалетна.

Обявяване на търг
Обявяване на търг. Снимка: Даниел Скулиев, Facebook

Притесненията в случая са какво ще стане след поставянето на този преместваем обект и как ще изглежда самият той. Даниел Скулиев обясни пред Искра.бг, че ако инвестиционното намерение бъде изпълнено ще се затрудни достъпа до плаж „Нестинарка“:

„Зад него има крайбрежна алея предвидена, която не е направена. Зад него има терен за озеленяване, който е над 5 декара. Там в момента е диво, но по-добре така да си остане, отколкото на самата скала да се сложи нещо на 400 квадратни метра. Там наистина има подход и част от местните, и от туристите ни пресичат реката и отиват до плажа.“

Скулиев призова всички съмишленици, които не желаят това да се случва на скалите над плаж „Нестинарка“, да подкрепят инициативата, като се включат в подписката. Те могат да го направят на следните места:

– Магазин на РПК-то в кв. „Василико“ на град Царево;
– Адвокатската кантора на Даниел Скулиев, която е на адрес: град Царево, ул. „Пенека“ № 6, ет. 1.
– Офис-магазин за хладилна и климатична техника в Царево на улица „Михаил Герджиков“ 48.

Организаторът на подписката призова:

„Нека съхраним достъпа до плаж „Нестинарка“ и скалите в този им вид!“

Той обясни още пред Искра.бг, че се очаква в подписката да се включат и хора от чужбина, които имат имоти в района и не желаят там да се поставя този преместваем обект.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Рикардиньо
Рикардиньо
2 месеци по-рано

Да ще се включат разбира се, нали има група във Вайбър, в която всички с имоти наблизо се залъгват и манипулират, че ще се минава през техните имоти, за да се стигне до плажа и то заради кръчмата