Граждани сигнализират: Гробището на Алфатар е непроходимо

0
164
Гробищен парк в Алфатар
Гробищен парк в Алфатар. Снимка: Димитър Пецов, Facebook

Гробището на Алфатар е непроходимо, алармират граждани в социалната мрежа Facebook. Те отбелязват, че там няма надписи със светещи букви за добре дошли, но въпреки това има посетители. Опечалените обаче не могат да стигнат до гробовете на своите близки, защото по-голямата част от гробищния парк в Община Алфатар, който се намира в квартал „Попово“, е обрасъл в гъста и буйна трева и достъпът до него е ограничен.

През почивните дни местна жена е решила да отиде до гробовете на своите родители, но е била принудена да преодолее гъста растителност, на места по-висока от нея, разказва Димитър Пецов в групата „Граждански контрол Силистра“. Паметниците на гробовете не са се виждали от храсти и треви, за чиито растеж са допринесли и последните валежи.

„Макар, че се инвестират средства в обновяването и разкрасяването на някои места в малкия ни град, които да го правят привлекателен, гробището ни като цяло има занемарен и отблъскващ вид. Но по-големият проблем е, че вече е и труднодостъпно.“, коментира жената.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments