Граждани на протест: Принуждават персонала на МБАЛ-Пазарджик да плаща на частна фирма за паркинг

9
18732
Болница Пазарджик
Снимка: МБАЛ-Пазарджик

Обществеността в Пазарджик е възмутена и граждани организират протест пред областната болница. Скандалът избухва след подаден сигнал от пациент на МБАЛ-Пазарджик. 

Александър Иванов се свърза с Искра.бг, за да разкаже какво е предизвикало неговото негодувание. Той е пациент на МБАЛ-Пазарджик и е станал свидетел на скандален случай

Медицинска сестра се е наложило по своя собствена воля да остане извънредно на работа след дневна смяна, за да бъде спасен животът на друг пациент. Иванов обясни, че в лечебното заведение екипите вечер застъпват в 18:00 часа. 

Мъжът на въпросната медицинска сестра е дошъл, за да вземе жена си от работа, но се оказва, че се е наложило да си плати, за да може да си тръгне, защото е бил с лек автомобил. Причината – паркингът на МБАЛ-Пазарджик е безплатен само 15 минути. След това се заплаща. А жената се е забавила около 40 минути, за да може да помогне на своя колежка медицинска сестра, в грижите за болния човек. 

По думите на Александър Иванов случаят се разиграва във вътрешно отделение. Той разкри, че паркингът, който е държавен, е бил отдаден за стопанисване на частна фирма. Тя е наложила такси дори и за персонала. По негова информация те заплащат по 24 лева без ДДС на месец, за да могат да паркират и да се грижат за пациентите. 

Безплатен е паркингът само и единствено за ръководството на болницата и за началниците на отделните клиники в лечебното заведение. 

Иванов е решен този случай да не бъде оставен без последствия, още повече, че той твърди, че се е наложило въпросната медицинска сестра, останала извънработно време, да иска 3 лева назаем от нейната колежка, за да може да си плати паркинга и да се прибере у дома си след смяната в МБАЛ-Пазарджик. 

Възмутеният пациент разкри пред Искра.бг, че заедно с други граждани ще сформират Инициативен комитет, както и ще организират протест пред лечебното заведение. Там ще бъде разпъната и шатра. Искането е само едно – служителите на МБАЛ-Пазарджик да не заплащат за паркинг, именно защото са служители на болницата. А те не са никак малко. Става въпрос за около 700 души

„Ще поставим шатра пред управлението на МБАЛ – Пазарджик и ще се борим за тези хора, защото няма персонал в болницата и работят страшно много извънредно“, категоричен бе Александър Иванов. 

Той е разговарял и със синдикатите за организирането на протести:

„Защото това е една социална придобивка за работещите в болницата. Може ли вместо да къткаш персонала, ти да ги доиш. Това не е мениджмънт. Това го няма никъде по света. От Лондон ми се обадиха хора, които работят като медицински работници и ми казват, че това ако стане там, ще ги вдигнат във въздуха.“

Иванов е изпратил и писмо до директора на болницата Красимир Темнилов с копие до здравния министър Христо Хинков и кмета на Пазарджик Петър Куленски. В него възмутеният пациент задава поредица от въпроси като иска да знае защо ръководството не заплаща за паркинг за разлика от служителите на болницата. Нещо повече. Иванов посочва, че ако е на мястото на Темнилов, незабавно ще си подаде оставката

„Това е подигравка, срам и позор за работещите в държавната болница, които ежесекундно, ежеминутно и ежедневно спасяват нечий живот с техния професионализъм. Това ли заслужават?“, иска да знае още Александър Иванов. 

Абониране
Известие от
guest

9 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ДИНА
ДИНА
2 месеци по-рано

Това е безобразие,а къде да паркират хора с инвалиден стикер?

Tito14
Tito14
2 месеци по-рано

Какво чакате от психиатъра , управляващ болницата?

Стоян
Стоян
2 месеци по-рано

Влизаш по спешност плащаш такса.
В 2 ч.през ноща.

Ана
Ана
2 месеци по-рано

Това е срам и позор , ако тези медицински сестри решат да напуснат къде отиваме ние пациенти! Нали са в изобилие та да плащат и още повече да им пада заплатата ! Ако Директора е неспособен да се справи с този проблем да напуска или и той има участие в тази бирническа охрана !

Йорданка Димитрова Атанасова
Йорданка Димитрова Атанасова
2 месеци по-рано

Кога ще бъде организирана стачката в МБАЛ гр ПАЗАРДЖИК

Flora
Flora
2 месеци по-рано

Нищо ново! В Хигия е същото, работещите там плащат също за паркинга , за да дойдат на работа. Таксата е толкова, колкото и за всеки който паркира там. Всеки си гледа печалбата и не се интересува от нищо .

Ивайло
Ивайло
1 месец по-рано

Аз предлагам на мястото на паркинга да се изгради модерно погребално бюро с крематориум.

Вали
Вали
1 месец по-рано

Аха,за началството може,за персонала не може?! Е,то …..без коментар!

Жоро
Жоро
1 месец по-рано

Пак далавера