Граждани алармират за масова сеч на млади дървета в Средна гора – законна ли е?

0
465
Сеч в Средна гора
Снимка: Daniela Che, Истината за Стара Загора, Facebook

Граждани алармираха за масова сеч на млади дървета в Старозагорско. Те публикуваха снимки в социалната мрежа Facebook, на които се вижда как камиони извозват натоварени трупи.

Авторът на публикацията е посочил, че кадрите са от Ново село и района около Старозагорските бани. Същото се случвало обаче навсякъде в Средна гора. Там неспирно се сечала млада гора и се пълнели камионите.

„Не свърши алчността на дърводобивната мафия и тези, които ги подкрепят!“, е написал гражданинът.

Според него с тези действия се съсипва цялото бъдеще на България и поколенията след нас.

От поста става ясно, че по информация на кмета на Ново село тази сеч, която продължава вече месеци наред, била законна. За нея било издадено разрешително. Той обаче не знае за какво количество дървесина е то.

Затова гражданинът поставя важният въпрос кой проверява тази дейност и какъв контрол осъществява общината.

„Гората ни плаче, Земята българска се съсипва постоянно, въздух чист не остана от чуждите боклуци, които се горят тук! Как да защитим прекрасната си природа?“, пише още в поста.

Публикацията е предизвикала десетки коментари. Някои хора призовават да бъде поискана среща по въпроса с кмета, както и да бъде подаден сигнал в Министерството на земеделието, храните и горите. Освен това хората са категорични, че искат да знаят кой позволява това нещо да се случва в нашата държава.

Ето още от мненията на хората:

„Мафията е навсякъде, за това трябва оставка. Премиер, главен прокурор, отговорни за сечта, горският на високо ниво и министърът на земеделието и горите.“

„Ами той тоя кмет и той ще вземе някой лев от тая работа. Какво се прави на балама че не знае не като не знае няма кой да му каже ще отиде в горското и ще им иска документите. Само дано да са махне тоя Бойко и народът да търси отговорност за всичко.“

„Търсете мафията в горското. Там издават разрешенията и от тях се извършва контрола.“

„За съжаление това положение се отнася за цяла БГ не само за Средна гора. Нищо не ги интересува освен огромните печалби, които прибират.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments