Гранични полицаи дариха паричните си награди на деца в нужда

0
1014
Гранична полиция, дарение
Гранична полиция, дарение. Снимка: Искра.бг

Гранични полицаи от ГПУ-Бургас дариха паричните си награди, получени като бонус към заплатите си от Министерството на вътрешните работи, на деца със специални нужди. Дарените средства са 3600 лева и бяха предоставени на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания „Св. Стилиан“-Бургас.

Командирът на отделението в „Групата за охрана на държавната граница“ в ГПУ-Бургас Петър Праматаров каза за инициативата:

„Идеята се роди от целия този екип – обсъдихме, решихме и осъществихме. Преценихме, че се изисква по-голяма сума, за да се започне този проект, който е много необходим за децата. Дарената сумата е 3600 лева, която е парична награда от министъра на вътрешните работи заради изпълнение на служебните ни задължения.“

Пиарът на Центъра Златина Стоева каза специално пред Искра.бг:

„Полицаите от Гранична полиция дариха маса за ерготерапия. Тази придобивка е много необходима за кабинета, който ще бъде за ерготерапия и предоставяне на тази услуга. Той трябва да се дообзаведе с още уреди, за да може да се предлага качествено тази услуга.“

„Всичко се прави в името на децата. Всички услуги, които се предлагат тук е това децата да имат пълноценен живот, помагайки на тях и техните семейства“, подчерта Стоева.

Във видеото можете да разберете за какво точно служи масата за ерготерапия:

Ерготерапията може да помогне на децата, които имат затруднения с координацията, фокусирането и организирането на дадена дейност. Тя също може да помогне на децата, които се затрудняват да контролират собствените си дейности и поведение и/или трудно интегрират различните стимули идващи от средата.

В този Център на децата се предоставя квалифицирана, качествена и навременна помощ. Основна цел на работата там е да се гарантира правото на достъп до специализирани и качествени услуги за децата и техните семейства, според индивидуалните им потребности. Предоставят се медицински и комплексни услуги, осигуряващи превенция и рехабилитация на физическото и психичното здраве на децата, подпомагайки възстановителния им процес.

Работата там е насочена за стабилизиране и подобряване здравословното състояние на деца от различни възрасти, за да им се осигури шанс да развият потенциала си, да създадат и изградят самостоятелни навици, за да имат достоен и пълноценен живот.

Директорът на Центъра д-р Пепа Ралчева каза:

„Тук децата получават всичко, но най-вече топлина, обич и надежда. Усмивките и постиженията им ни правят горди и щастливи, давайки ни сили да продължаваме да се борим.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments