Гранична полиция получи 110 нови автомобила от министър Калин Стоянов

0
216
Нови автомобили
Нови автомобили. Снимка: МВР

Днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете на 110 нови високопроходими автомобила на Главна дирекция /ГД/ „Гранична полиция„. Техниката бе осветена от Архимандрит Василий, протосингел на Софийската света митрополия.

Само в рамките на осем месеца успяхме да стартираме обществената поръчка и да получим почти половината от предвидената техника. Подобно бързо и качествено реализиране на търг с европейско финансиране е прецедент не само за Министерството на вътрешните работи, но и за нашата страна„, заяви вътрешният министър. С новата техника страната ни ще бъде по-надежден партньор в охраната на външната граница на Европейския съюз.

С подобряване на техническата и материална база, както и с обезпечаване условията на труд, ние ще върнем самочувствието на българските гранични полицаи„, подчерта още министър Стоянов. Той изрази увереност, че през месец септември ще започне поетапното получаване на още 200 автомобила.

Главен комисар Златанов отбеляза, че в резултат на предприетите комплексни мерки мигрантският натиск към страната е намалял близо 4 пъти.

Откриха токсични водорасли в Черно море

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments