„ГРАДЪТ“ ще покаже три десетилетия история

0
14
''ГРАДЪТ'' е създадена през далечната 1986 година. Снимка: ГРАДЪТ
''ГРАДЪТ'' е създадена през далечната 1986 година. Снимка: ГРАДЪТ

Творческата група „ГРАДЪТ“ открива изложба на 3 април в 18:00 часа в галерия „Академия“ в София. По този начин Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Греди Асса, Недко Солаков и Филип Зидаров ще отбележат близо трите десетилетия, в които заедно се опитват да провокират почитателите на изкуството у нас.

Групата е създадена през 1986 година по необичаен дотогава начин – по инициатива на изкуствовед – Филип Зидаров, който привлича няколко млади, но вече изявени живописци около идеята за „изложба без картини“.

Това веднага е възприето от тогавашната комунистическа власт като отказ конвенционалността на толерирания и направляван „свободен“ вариант на социалистическия реализъм.

Експозицията ще покаже всички арт-акции, осъществени от групата в края на 80-те и началото на 90-те години, оказали се преломни по отношение на заспалата по онова време художествена сцена у нас.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от