Глоби за стаите под наем в онлайн платформите – какви ще са промените?

0
99
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Управляващите искат нерегламентираното отдаване на стаи да се санкционира. Според тях имотите, които са регистрирани в онлайн платформите за туристически резервации, трябва да се категоризират, предаде „NOVA“.

Санкциите ще бъдат не само за собствениците, но и за сайтовете, които разрешат да се качват некатегоризирани места за настаняване в страната. Минималната глоба започва от 500 лева и достига до 10 хиляди лева.

Управителят на фирма за краткосрочно отдаване на имоти Борис Павлов заяви, че не счита, че хотелиерите имат сериозен опонент. Опасенията идват от факта, че предложенията не са доизмислени.

Изискванията за табели, ценоразпис и рецепция са за хотелите. Те обаче предлагат различен продукт. Нужно е да се въведе регламент, но трябва да се съобрази с различните характеристики на платформите.

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова изтъкна, че подкрепят споделената икономика, както и дигиталната трансформация в туризма. По нейни думи предлагания от електронните платформи трябва да бъдат интегрирани към системата за единна туристическа информация. По този начин компетентните органи ще имат възможност да проследят настаняващите се.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments