Глоба за водач заради опасно изпреварване в района на „стъкленото“ кръстовище в Сливен

2
6321
Изпреварване
Изпреварване. Снимка: ОДМВР-Сливен

Ръководството на отдел „Охранителна полиция“ и сектор „Пътна полиция“ в Сливен са се самосезирали след публикация в социалните мрежи за лек автомобил, който грубо нарушава правилата за движение и създава реална опасност за останалите участници в движението.

Клипът е публикуван миналата седмица. Заснет е около 17:00 часа, когато трафикът е най-интензивен, на бул. „Цар Симеон”, непосредствено преди т.нар. „стъклено” кръстовище с бул. „Илинденско въстание” в град Сливен.

Шофьорът е установен и му е съставен акт за административно нарушение. Той е на 34 години от Сливен, управлявал е лек автомобил „Мерцедес”. Глобата, предвидена в Закона за движение по пътищата, е в размер на 150 лева и отнемане на 13 контролни точки.

Това е поредният санкциониран водач, след като нарушението е заснето от видеорегистратор и потвърдено от свидетелски показания.

Всеки сигнал, подаден от граждани, се проверява и при наличие на достатъчно данни за нарушение се налага санкция. Сигнали за нарушения на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Пламен Стоянов
Пламен Стоянов
2 месеци по-рано

Абе вие за какви простотии говорите бе ? Как ще съставиш глоба на някой въз основа на видеорегистратор ? Вие нормални ли сте ? Това в нито една държава в Европа не е доказателство ! Вие кои бяхте та да мислите закони ? Болни мозъци ! За вината е виновен но записа от тоя видеорегистратор си го заврете в гъза !

Никола
Никола
2 месеци по-рано

Направо ги издирнам и им причинявам щета за минимум 1500лв +- 3000 лева да точките