Гледат мярката за неотклонение на убиеца на Андреа

0
7
Убиецът на Андреа
Снимка: Фейсбук, Аксел Олеков

Днес съдът ще разгледа мярката за неотклонение на 17-годишния Аксел Олеков, който беше арестуван за зверското убийство на Андреа във врачанското село Галиче.

Младежът призна в детайли как е убил 18-годишното момиче в нощта на 10 срещу 11 януари. Трупът ѝ бе намерен в къщата на баща ѝ.

В понеделник стана ясно, че максималното наказание, което Олеков, може да получи е до 12 години лишаване от свобода. Това доведе до протести и недоволство в Галиче. Хората искат да бъде изселена фамилията на младежа.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Недоволните настояват Олеков да получи доживотна присъда, а законът да бъде променен. Те недоумяват как за такова убийство наказанието може да бъде от 5 до 12 г. затвор.

Вчера бащата на убитото момиче коментира, че закон, който защитава убийците, не е закон. Той заяви, че иска доживотна присъда без право на замяна:

„Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени“.

От ГЕРБ заявиха, че ще направят предложение за промени в НК. Идеята е при такива тежки престъпления, възрастта да не бъде условие за по-лека присъда.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от