Главният секретар на МВР Живко Коцев е в неизвестност от момента, в който подаде оставка

0
4571
Живко Коцев
Живко Коцев. Снимка: МВР

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е в неизвестност от момента, в който е депозирал своята оставка късно снощи. Това научи Искра.бг от отлично осведомен източник. 

Коцев не отговаря на телефонните обаждания. Появиха се дори спекулации, че може да е задържан или нещо повече от това. Искра.бг също се опита да се свърже с главен комисар Живко Коцев, но неговият мобилен телефон в момента е изключен

В същото време преди около час от Министерството на вътрешните работи /МВР/ разпространиха позиция, която твърдят, че е на Коцев. В нея се посочва, че той е взел решението след дълъг размисъл за извървяния от него път в МВР и че е решил да напусне системата и да продължи да се реализира в друга сфера на обществения живот, без да се посочва коя точно е тя. 

Изчезването на главния секретар на силовото ведомство е много лош знак и дава индикации за недобри процеси, които се случват в държавата. В интернет хората си задават логичните въпроси дали оставката на Живко Коцев не е свързана с разкритията на ръководителя на Агенция „Митници“ Петя Банкова за това, че парите от задържаните наркотици са били предвидени за купуване на изборите

Освен това премиерът в оставка Николай Денков разкри, че от доста време насам главният комисар е бил притискан от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да се оттегли от поста на главен секретар. 

Затова хората се питат дали не става въпрос и за отмъщение за спряната контрабанда за наркотици? Те искат да знаят също така дали ГЕРБ и ДПС не са започнали процеси, чиято цел е да сринат държавата и да овладеят всички тези позиции като шефа на Агенция „Митници“ и главния секретар на МВР? 

Това са въпроси, на които Искра.бг като независима медия не може да даде отговор, но и ние ги задаваме към ГЕРБ и ДПС. 

Денков: Живко Коцев е бил под сериозен натиск от страна на министъра да напусне

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments