Главният секретар на МВР: Работи се по поне 3 версии за смъртта на младши инспектор Петър Бъчваров

0
31
Главен комисар Петър Тодоров
Главен комисар Петър Тодоров. Снимка: МВР, Архив

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи /МВР/ главен комисар Петър Тодоров разкри, че се работи по три-четири версии след убийството на младши инспектор Петър Бъчваров на българо-турската граница. По думите му сред версиите са – мигрантска група, трафикираща забранени стоки и наркотици, както и за лично отмъщение. В ефира на „bTV“ той заяви, че младият мъж е застрелян с ловно оръжие, а не както се твърди – с „Макаров“.

„Не е толкова трудно от близко разстояние да се произведе смъртоносен изстрел.“, изтъкна той и коментира, че няма логика каналджия да стреля с ловна пушка по полицейски служител.

От десетилетия не е имало стрелба по границата ни спрямо наряди, посочи главният секретар и предположи, че последните убити гранични служители са при престрелки с бандитски формирования от 52-53 година.

Мигрантският натиск е в пик, а няма ресурс, подчерта още главен комисар Тодоров и отчете, че не стигат 1200 гранични полицаи, докато натискът се повишава. По границата ни има малко повече от 6000 граничари.

След трагичния случай беше решено, че нарядите вече ще използват дълго оръжие.

„В спешен порядък ще започват обучението и стрелби с такова оръжие, защото голяма част от състава, който не е преминал казарма и не умее да борави с такова. Затова е създадена организация за спешното обучение и преминаване на стрелба – но първо трябва да ги обучим.“, заяви той.

Предвижда се това да се случи в рамките на седмица. Такова оръжие има, но не е било извадено, тъй като досега не е имало подобни тежки случаи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments