Главен комисар Николов: Няма опасност за населението на община Кирково

0
95
Главен комисар Николай Николов и колегите му. Снимка: МВР
Главен комисар Николай Николов и колегите му. Снимка: МВР

Над 280 огнеборци, военни, горски служители, доброволци, ловни дружинки участват в потушаването на пожара на връх Вейката в община Кирково. Това обяви директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ /ГДПБЗН/ главен комисар Николай Николов. Днес на място той се запозна със създадената организация и предприетите действия за овладяване на ситуацията.

Няма никаква опасност за населените места, увери главен комисар Николов и благодари на гражданите за подкрепата.

„Осъществена е добра координация и управление на силите от щаба. Пожарът продължава да се развива на фронт от 20 км. За овладяването му са включени две тежки верижни машини, които да направят просека по целия периметър на пътя. Към момента огънят е ограничен от две страни и задачата е да се предпазят близките борови насаждения. Главната цел е днес до края на деня пожарът да бъде заграден от всички страни.“, обобщи главен комисар Николов.

След като огледа обстановката директорът на ГДПБЗН коментира, че засегната площ е огромна, организацията е правилна и усилията дават резултат. През нощта ще бъдат осигурени около 25 души с техника, за да може по направените просеки да наблюдават развитието на пожара и да не се допусне обхващане на нови площи, уточни още той.

Освен сили на РДПБЗН-Кърджали, в гасенето участват и пожарникари от Регионалните дирекции в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Смолян. В гасенето днес се включи хеликоптер, при благоприятни условия това се предвижда и за утре.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments