Герои спасяват домашен любимец с риск за живота си!

3
1432
Спасеният котарак Плутоша. Снимка: Искра.бг
Спасеният котарак Плутоша. Снимка: Искра.бг

Огромни благодарности за Янко Каменски, Илияз Илиязов и Даниел Зафиров от екипа на пожарната служба в гр. Бургас и полицаите Павел Сотиров и Тодор Драгиев от 1-во РУ Бургас спасяват домашният котарак Плутоша от сигурна смърт.

Мъжкият котарак Плутоша изчезва от дома си и два дни няма следа от него. В неделя вечерта го откриват на покрив, но не могат да го свалят. Мяука близо 3 часа, вали проливен дъжд, уплашен е и премръзнал. Правят се безуспешни опити да го хванат с вързани чаршафи, дъски, капан за котки, но нищо не помага.

Звънят на спешния телефон 112, но оттам отказват да помогнат. На помощ идва доброволката Пепи Кънева, но и с нея не успяват да свалят котето. Собственичката решава сама да го спаси като се спусне с въже от шестия етаж до покрива, където е то.

Нейната приятелка не успява да я разубеди и вика полиция. Полицаите свалят жената и обещават да се обадят на пожарната, а през това време котаракът се разхожда по тесния ръб на сградата с опасност да падне.

Пожарният автомобил пристига и започва спасяването на беглеца:

„И когато пристигнаха пожарникарите, и аз видях отдолу каква е височината, тъмнината, и просто се ужасих, че ще паднат, изглеждаше страховито. Затворих си очите, когато един от тях почна да се спуска от прозореца на покрива. Това беше като филм на ужасите!“

Пожарникарят стига до котето, но момчето бива наранено от уплашения Плутоша. Въпреки това успява да го хване и да ги издърпат, където са в безопасност. За радост и двамата нямат сериозни наранявания.

Плутоша вече е на сигурно място. Снимка: Искра.бг
Плутоша вече е на сигурно място. Снимка: Искра.бг

Така бива спасен котаракът Плутоша. Спасен е благодарение на героите, които рискуват собствения си живот, за да спасят нечий друг, пък бил той и на домашен любимец.

Поклон пред делото ви, български герои!

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Катя
Катя
3 години по-рано

Браво на момчета! Истински хора и професионалисти!

Джулия Ст.
Джулия Ст.
3 години по-рано

Браво на тези смели и сърцати мъже. Надявам се това да стане практика в България. Истински кошмар е да търсиш помощ от властите за коте или куче в беда. А това е нередно, нечовешко и не трябва да се толерира.

Дано примера на тези прекрасни пожарникари да сложи началото на едно по-хуманно, по-развито, модерно общество, в което живота на четирикраките ни приятели се цени. Надявам се.

Катя
Катя
3 години по-рано

А смотаняците от СПС-то се изсмяха и си тръгнаха!! Твърде насериозно се взеха… хахаха