Германия, Франция и Португалия срещу България, ако се класираме на Европейското

0
333
Евро 2020
Снимка: Скрийншот от Youtube

В Букурещ бе изтеглен жребия за предстоящото Европейско първенство през 2020 година, което ще се проведе в 12 различни града от континента. Преди тегленето беше ясно, че ако се класираме за шампионата, то ще бъдем в група F, заедно с Германия. Съдбата отреди евентуална компания да ни правят Португалия и Франция.

Другата готова група преди жребия бе група B. Там заедно са Белгия, Дания и Русия, а единствената въпросителна бе кой ще се присъедини към тях – Финландия или Уелс. Това се случи, тъй като Германия, Италия, Англия, Испания и Русия са сред домакините и няма как да се паднат в една група. Домакините на последното световно пък не могат да бъдат заедно с Украйна и Косово по политически причини.

Най-интересна се очертава група, където фортуна събра световния шампион Франция, еврошампиона Португалия и полуфиналиста от последното Европейско първенство Германия. По ирония на съдбата това е единствената група, в която можем да попаднем, ако стигнем до финалите.

Домакини на мачовете ще бъдат Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург (бел.авт. удебелените градове за пръв път ще приемат мачове от финалната фаза на Европейско първенство). Мачът на откриването ще бъде на 12 юни в Рим между Италия и Турция, а финалът ще бъде в Лондон на 12 юли.

Пълен жребий за Евро 2020:
Група A – Италия, Швейцария, Турция, Уелс
Група B – Белгия, Русия, Дания, Финландия
Група C – Украйна, Холандия, Австрия, победител плейоф D (Грузия, Северна Македония, Беларус, Косово)
Група D – Англия, Хърватия, Чехия, победител плейоф C (Шотландия, Израел, Норвегия, Сърбия)
Група Е – Испания, Полша, Швеция, победител плейоф B (Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия)
Група F – Германия, Франция, Португалия, победител плейоф А (Исландия, Румъния, България, Унгария)

Ако Румъния се класира отива в група C, а на нейното място ще бъде победителя от плейоф D.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от