Георги Вангелов е бил спрян от световен шампион

0
10
Георги Вангелов
Георги Вангелов. Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Борецът ни Георги Вангелов е бил спрян от световния шампион – японеца Рей Хигучи на първенството на планетата в Белград. Сънародникът ни е отстъпил с технически туш 0:10 за 2,09 мин. в категория до 57 кг на свободния стил. Това съобщиха от Българската федерация по борба.

Съперникът му е и втори на олимпиадата. Ако азиатецът стигне финал, българинът ще продължи в репешажите за бронза.

Същата участ е имал и Али Умарпашаев (74), който е паднал от иранеца Йонес Емамичогаеи с 0:6 при първото си излизане на тепиха.

Силна първа среща е направи Михаил Георгиев в категория до 79 кг. Националът е губел с 0:6, но е успял да обърне резутата и да тушира Шухрат Бозоров (Таджикистан). Но в осминафиналите е загубил от казахстанеца Болат Сакаев с 0:7.

Ахмед Батаев пък се е контузил в първия двубой с кубинеца Артуро Силот Торес, но е превъзмогнал болката и е стигнал до успеха с 5:2 в категория до 92 кг. За втората обаче не е излязъл, с което е приключил участието си.

Същевременно дебютантът Стилян Илиев е загубил в репешажите срещу Озимджан Дастанбек с 0:10 и е отпаднал от надпреварата в категория до 61 кг.

Тази вечер в надпревара за бронза ще излезе Рамазан Рамазанов, а съперникът му в категория до 70 кг ще бъде киргизстанецът Ерназар Акматалиев, който е бил световен вицешампион от 2021-а. Финалите започват в 19:00 часа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments