Георги Събев: МЗХГ ще продължи да създава политики в интерес на малинопроизводителите

0
27
Георги Събев
Георги Събев. Снимка: МЗХГ

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев беше категоричен, че ведомството ще продължава да създава политики в интерес на малинопроизводителите. Той направи изказването си при официалното откриване на Националното специализирано изложение за ягодоплодни – „Традиционен фестивал на малината“. То се провежда за шеста поредна година в град Лозница. Заместник-министър Събев пожела на производителите успешна реализация, както на българския, така и на международния пазар.

В рамките на събитието експерти от министерството и ДФ „Земеделие“ разясниха на производителите условията за кандидатстване по подмерки 4.1 и 4.2 на Програмата за развитие на селските райони. Също така бяха очертани възможностите за инвестиции и сроковете за прием по тях.

Други теми в разговорите между специалистите от администрацията и земеделските производители бяха пределната допустимост за създаване на насаждения на открито и в оранжерии, както и условията за закупуване на специализирана техника и съоръжения по програмата.

Георги Събев
Георги Събев. Снимка: МЗХГ

По време на изложението се представят продукти за селското стопанство, щандове на земеделски производители на ягодоплодни култури от цялата страна, както и фермерски пазар за био продукти и мед, съобщиха още от Министерството на земеделието, храните и горите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments