ГДБОП разби престъпна група за трафик на жени

0
718
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Разбита е престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Повдигнати са обвинения на трима души.

Това се е случило при спецакция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) на територията на Пловдив, Смолян и Пазарджик.

Участниците в схемата са двама мъже – на 27 и 42-годишна възраст и 28-годишна жена. Действали са на териториите на Пловдивска и Хасковска област, като не са имали конкретен ръководител.

По първоначални данни 42-годишният мъж имал ангажимент да набира момичета, които да транспортира в барове и казина в Свиленград. Останалите търсели клиенти. Установени са 11 жертви, които са използвани през различни периоди от 2019-та до началото на 2020-та.

Виновните за задържани на територията на Свиленград през периода 10-11 януари. Иззети са мобилните им телефони. Има разпитани – клиент, свидетел и част от потърпевшите.

На тримата са повдигнати обвинения На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Работата по случая продължава.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от