ГДБОП разби група, разпространявала наркотици в София, Стара Загора, Варна и Бургас

5
1170
Наркотици
Наркотици. Снимка: Прокуратура

ГДБОП проведе специализирана полицейска организация за неутрализирането на престъпно сдружение, занимаващо се с разпространение на наркотични вещества на територията на градовете София, Стара Загора, Варна и Бургас.

Това стана ясно по време на брифинг, на който взеха участие окръжният прокурор Георги Чинев, старши комисар Боян Раев – заместник-директор на ГДБОП и комисар Ради Пенев – началник отдел на ГДБОП-Бургас. 

По време на акцията са иззети наркотични вещества на стойност около 400 000 лева, но бе уточнено, че тя със сигурност е много по-висока на свободния пазар. Става дума за 2,3 кг. метамфетамин, 12 кг канабис и около 30 грама кокаин

Боян Раев от ГДБОП уточни, че операцията е била много сложно, тъй като е трябвало да бъде координирано действието на службите в няколко града едновременно. Така по едно и също време в Стара Загора са закупени около 2 кг амфетамин, а през същото време във Варна е извършена сделка за около 10 кг. канабис.

Ради Пенев обясни, че комуникацията между членовете на групата е ставала чрез мобилни приложения. Срещите, които са правени в различните градове са били с честа смяна на локациите. 

Задържани са общо петима души. Един от задържаните е 35-годишен бургазлия, който пътувал с жена си и малкото си дете си между Варна и Стара Загора. Те дори са присъствали в близост в района на наркосделките, като по този начин са служили за параван на престъпната дейност

В Бургас са открити два тайника, в които са били открити наркотични вещества. Единият е бил в изкопана малка дупка, в близост до дома на задържания бургазлия. Вторият е бил в стар изоставен автомобил, паркиран на обществено място, за който той е имал ключ. 

Вижте видео от зрелищното унищожаване на съмнителен куфар край РЗИ-Бургас

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ГДБОП разби група, разпространявала наркотици в София,… […]

trackback

[…] ГДБОП разби група, разпространявала наркотици в София,… […]

Свидетел.
Свидетел.
4 дни по-рано

Кажете името и покажете полицая от ГДБОП Плевен, който простреля детето.

trackback

[…] ГДБОП разби група, разпространявала наркотици в София,… […]

Свидетел
Свидетел
4 дни по-рано

Асфг