Гълъб Донев за Македония: Ще предприемем мерки спрямо РСМ, само с протестни ноти не може

0
59
Гълъб Донев
Гълъб Донев. Снимка: Министерски съвет

„След като получа подробната информация от всички анализи, ще решим какви мерки трябва да предприемем по отношение на този неприятен инцидент. Само с протестни ноти не може.“

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на брифинг по повод невъзможността на много българи да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари.  По думите му вече са възложени проверки на всички институции, които имат отношение към неприятния инцидент.

Донев заяви още, че България никога не е представлява заплаха за националната сигурност на Република Северна Македония /РСМ/.

„Разочарован съм от реакцията на политиците в Скопие по отношение на договореностите, които имахме за нормално протичане и невъзпрепятстване на това да бъдат поднесени цветя на гроба на Гоце Делчев. Знаете, че те се опитаха да възпрепятстват и официалната българска делегация“, коментира Донев, цитиран от „Darik“.

Той припомни, че страната ни е първата, която признава РСМ като независима държава през 1991 г. и също така ѝ предоставя оръжие. 

Донев заяви още, че България ще остане позитивно настроена към процесите на интеграция на Република Северна Македония към Европейския съюз /ЕС/. За целта обаче е необходим интензивен и положителен политически диалог.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments