Гълъб Донев проведе разговор с Димитър Ковачевски заради побоя в Охрид

0
43
Премиер Гълъб Донев
Премиер Гълъб Донев. Снимка: БТА

Служебният премиер Гълъб Донев е провел разговор с македонския си колега Димитър Ковачевски заради побоя в Охрид, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата са обсъдили тежкото криминално деяние, извършено срещу гражданина на Северна Македония с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков.

Българският премиер категорично е осъдил побоя срещу Пендиков, при който са му нанесени сериозни телесни повреди. В разговора Гълъб Донев е определил нападението като напълно неприемливо опасно криминално деяние, извършено срещу гражданин на Република Северна Македония с българско самосъзнание и е поискал от страна на местните власти незабавно да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на българите в страната срещу подобни престъпления от омраза.

Заедно с това министър-председателят Гълъб Донев е поискал съдействие при организацията по транспортирането на Християн Пендиков за лечение в България.

Премиерът Димитър Ковачевски е изразил готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments