Гълъб Донев при отчета на служебния кабинет: Заварихме държава на пауза!

1
14
Гълъб Донев
Гълъб Донев. Снимка: Министерски съвет

Служебното правителство направи отчет на своята работа, по време на който служебният премиер Гълъб Донев подчерта, че това е най-дълго управлявалият служебен кабинет у нас – цели шест месеца.

Той се обърна към министрите с думите, че те не са там, за да се хвалят в контролирана среда, предаде „24 часа“. И още – служебното правителство било заварило държавата „на пауза“, но били положени усилия, за да се подобри координацията между отделните институции. Донев твърди още, че предсрочните парламентарни избори на 2 октомври са били проведени при една много добра организация.

Премиерът обяви също така, че те са един кабинет, на който не са били дадени дори 100 часа кредит на доверие. Но са действали екипно, а резултатите от свършената от тях работа били най-добрият източник на опровержение за всички лъжи по техен адрес. Донев посочи също така, че за него мандатът на един служебен кабинет не се изчерпва единствено с организирането на предсрочните избори.

През тази половин година министрите били работили изцяло за решаването на проблемите на хората. То се справило добре с обезпечаването на изборите на 2 октомври и съществени нарушения не били допуснати. Създадена била нова група за киберсигурност, посочи от своя страна вътрешният министър Иван Демерджиев.

Външният Николай Милков обяви, че успешно са били проведени и изборите в чужбина, което е било задача номер едно пред неговото ведомство.

Донев каза още, че техният мандат бил започнал с опашки по ГКПП „Капитан Андреево“, а сега вече тази граница била върната на държавата и то на дела, а не само на думи. Демерджиев пък посочи, че на 2 август е заварил една изключително тежка ситуация на този пункт.

Имало е сериозни конфликти между частното дружество и лабораториите на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/. Затова от 5 август на място са били изпратени сили на Жандармерията. Те са били там до 22 ноември и са установили контрол на ГКПП „Капитан Андреево“. Жалбите за нарушения са спрели и държавата е поела истински контрол на пункта. При опазването на реда на мястото са участвали 2147 служители на Жандармертията, съобщи още Демерджиев.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Илиян С.
Илиян С.
12 дни по-рано

Тя продължава да бъде в същата пауза!
Със, същите индивиди! Със, същата интелектуална недостатъчност! Характерни за администрацията и ръководните кадри в тази страна!
След като тези, не се съобразяват с постановеното в Конституцията на Република България! И отнемат Конституционните права на Българските граждани и особено на лицата с увреждания, на ляво и на дясно! Следвайки политиката на прежде управляващите! 29 години една и съща картинка! Непризнаване на реалните увреждания!

И това ми било лекари и Очни лекари специалисти!

Да не познават занаята си! Да не познават половината от Занаята си!

Академици, професори, доценти и т.н.

!000 Очни лекара тук!