Гълъб Донев: Филантропията е огънят в благотворителността

0
42
Гълъб Донев
Гълъб Донев. Снимка: Президентство

„Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия свят, който можем да постигнем заедно.“

Това заяви Гълъб Донев, началник на кабинета на държавния глава, по време на церемонията по връчване на наградите „Корпоративен дарител“ за 2023 г. По традиция тържественото събитие се проведе в президентската институция. Български дарителски форум е организатор на конкурса, който за 18-та поредна година отличава компаниите в страната, които осъществяват прозрачни, ефективни и устойчиви дарителски програми и инициативи в полза на значими обществени каузи.

В приветствието си Гълъб Донев поздрави организаторите за решението да посветят тазгодишното издание на конкурса на филантропията в подкрепа на иновативните решения за развитие. По думите му филантропията носи особения заряд на силна и здрава връзка с хората днес, но и с хората от бъдещето, тъй като е мечта за по-добра версия на света, в който да живеем, но и отговорност за създаването му.

Началникът на кабинета на държавния глава припомни светлия пример на братята Евлоги и Христо Георгиеви – човеколюбивите благодетели, които даряват земята и средствата за строителството на Софийския университет, където вече 135 години се образоват поколения българи.

„Двамата братя остават завинаги свързани с всеки възпитаник на първото висше училище в България. И може би тъкмо тази човеколюбива връзка с хората от бъдещето отличава дарителските жестове на филантропите“, подчерта още Донев.

През 2023 г. дарителската инициатива предоставя финансова подкрепа на Олимпийските отбори по природни науки за подготовката и участието на младите български олимпийски състезатели в международни състезания.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments