Фрейзър Кларк спечели олимпийския си дебют

0
21
Боксови ръкавици
Боксови ръкавици. Снимка: Pixabay

“Знам, че в моя ден, ако се справя добре, ще измина целия път”, казва Фрейзър Кларк, докато записва точка за себе си от двубой на четвъртфинал в супертежка категория с познат съперник.

Капитанът на отбора по бокс на Великобритания Фрейзър Кларк, който се състезава в супертежка категория спечели олимпийския си дебют на Кокугукан Арена в четвъртък (29 юли). Той контролираше срещата срещу Цотне Рогава през цялото време, превъзхождайки украинеца с удара си. Кларк запази формата си, като намали десния си гард, когато Рогава му влезе. Украинецът нанесе удар в тялото на британеца, но скоро усети тежестта на ударите на Кларк, след като той направи впечатляващите удари по време на този мач. Кларк спечели след съдийското решение с 4:1 и се класира за четвъртфиналите. Боксьорът сподели:

“Чувство е страхотно. Чакането е нещо, в което станах много добър, така че допълнителни шест дни след церемонията по откриването не изглеждаха толкова дълги, за да бъда честен. Сърбеше ме да изляза там и трябваше да облекча ръцете си след тренировките, на които толкова наблегнах. Но имах няколко почивни дни преди този двубой и те ми се отразиха добре, тъй като след като се качих на ринга, бях готов да изляза и да се бия.”

Кларк добави:

“Бих оценил представянето си вероятно с 6 от 10 точки. Има още няколко неща, през които трябва да премина. Първият двубой винаги е малко изнервящ, но аз влязох там уверен и разчитащ на себе си, доверявайки се на треньорския си екип и мисля, че се гордея… и точно това се стремях да направя.”

Кларк прави всичко възможно, за да възприеме олимпийския опит. “Ще се опитам да дойда тук на арената, за да подкрепя съотборниците си, ако това няма да повлияе на представянето ми. Ако мога да съм тук, ще го направя. Чувствам, че това е типът характер, който трябва да се покаже. Аз представлявам екипът на Великобритания по бокс и Team GB като цяло. Ако влезете тук, наоколо има много добра атмосфера, но аз чувствам и вярвам, че нашата е уникална”, каза той. По думите му:

“Да бъда олимпиец е много специално нещо за мен и усмивката, която ще остави върху лицата на хората в Бъртън-он-Трент и семейството ми вкъщи, майка ми и баща ми и баба и дядо. Професионалисти ще дойдат, но в момента аз се наслаждавам изцяло на това да бъда капитан на екипа на Великобритания по бокс, желаейки всички да продължавам и се гордея и давам всичко от себе си.”

Той също е на една победа от олимпийския медал в супертежка категория. В неделя (1 август) на четвъртфиналите Klark ще се бори със стария си съперник, французinа Моурад Алиев.

“Боксирахме няколко пъти, за мен това е 2-1. Последният път ме победи на европейския финал на квалификациите. Боксирахме само преди шест седмици, нещо подобно, така че ще бъде интересна битка отново, но ще поправя грешките си, ще работя с екипа си и ще свършим работата”, каза той и добави:

“Честно казано, аз се справям само с по една битка в даден момент. Опитвам се да не мисля много за медала. Искам да стигна до финала, искам да бъда златен медалист, но ще вземем всеки един от тях и ще спечелим победите. Вярвам в себе си и екипа си и знам, че в моя ден, ако се справя, ще продължа докрай.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments