Фотограф от Добрич превръща картините в музика

0
136
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Млад фотограф от Добрич е разработил приложение за конвертиране на визуални ефекти в музикални тонове. То е активно за всички потребители на Андроид устройства и е безплатно, предаде „БНР“.

Продуктът носи името Vivid Harmony, а негов създател е Димитър Христов, който е работил по идеята две години. Неговото желание видимото за очите да се превърне в музика за ушите вече е реалност.

„Приложението Vivid Harmony е достъпно за всички потребители на Андроид устройства и е свободно за сваляне. Когато вече сте го инсталирали, можете да отворите дадена картинка. Алгоритъмът изчислява съответните стойности на доминиращите цветове и връща възможно най-близката тоналност, която можете да изсвирите. Важна подробност тук е фактът, че окото е гладно, а ухото капризно“, казва Христов.

Разработката дава възможност на потребителите да се забавляват. Има и голямо значение в мащабен аспект, тъй като може да се използва във всяко едно от сценичните изкуства.

Интерес към работата на младия мъж проявяват десетки институции. Най-много го е зарадвала поканата на Художествената академия в София, където самият той е учил.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments