Форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. „България“ и АМ „Струма“

0
222
Работна среща
Работна среща. Снимка: МРРБ

Да се форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. „България“ и АМ „Струма“ – това беше договорено по време на среща между регионалният министър арх. Иван Шишков и главният архитект на София арх. Здравко Здравков. В дискусиите се включиха още заместник-министър Поля Занева-Димитрова, членът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ инж. Десислава Паунова, началникът на политическия кабинет на ресорния министър Юлия Ивкова, експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, АПИ и Столична община.

Срещата е по инициатива на министър Шишков, който още преди дни анонсира необходимостта от мерки за стартиране на проекта като важен приоритет за разрешаване на транспортните проблеми на столицата. По време на нея беше обсъдено постигнатото досега, както и стъпките, които трябва да се предприемат, за да се стигне до реалното изграждане на югозападния обход на столицата.

Ключово е да се приемат подробните устройствени планове за трасето и да се намери ново техническо решение за връзката на околовръстното шосе с АМ „Струма“, изтъкна министърът. Той подчерта и важността проектът да гарантира отличната синхронизация с градската среда, съобразявайки се с всички нужни технически изисквания за линиите на градския транспорт, велоалеи, пешеходни трасета, връзките към различните квартали, безопасността и спокойствието на гражданите.

„Заедно със Столична община ще проверим наличните технически проекти и документация и ще съдействаме за необходимите съгласувания с различните институции, за да опитаме да приемем подробните устройствени планове в най-кратки срокове.“, заяви арх. Шишков.

По време на срещата бяха обсъдени и технически детайли около строителството на АМ „Европа“ на територията на Столична община.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments