Формула 1 остава в Азербайджан до 2023 г.

0
65
Гран При Баку, wikimedia commons

Голямата награда на Азербайджан в Баку ще остане в календара поне до 2023 г., след като Формула 1 обяви подновяването на договора във вторник, предаде Ройтерс.

След като „Либърти медия“ пое контрола върху спорта в началото на 2017 година, бяха възобновени и договорите на състезанията в Белгия, Китай, Япония, Германия и Сингапур.

Много се радваме, че сме подновили това споразумение”, заяви в изявление председателят и главен изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери. „Само за кратко време това трасе се превърна в едно от най-популярните за сезона, винаги поднасяйки вълнуващо състезание.

Азербайджан заяви миналата година, че иска намаляване на домакинските си такси след 2020 г., както и повече търговски ползи.

Това ново споразумение ще позволи да увеличим максимално търговските си приходи чрез засилени дейности за фен-ангажираност и нов подход за спонсорство“, заяви азербайджанският министър на спорта Азад Рахимов.

Подписването на нов договор с Азербайджан идва в момент на критики от част от Асоциацията на промоутърите (FOPA) срещу собствениците от „Либърти медия“. Общо 16 от всички 21 промоутъри присъстваха на среща през миналата седмица, след която беше разпространено изявление срещу „Либърти“.

Сред състезанията, които подкрепят настоящите собственици, е именно това в Азербайджан, заедно с Абу Даби, Русия, Бахрейн и Сингапур.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments