Флаг, призоваващ за оставка, вече се вее на кея до сарая на Ахмед Доган

0
303

Видео: Асен Бонджев, Facebook

Протестиращи организираха за трети път събиране на плажа край резиденцията на Ахмед Доган. Този път „Dogan Saray Beach Festival“ имаше и свое „пиратско“ знаме с лицата на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

То е било поставено на кея до „сарая“ като символ на исканията на протестиращи за оставките на двамата и край на беззаконието. Протестиращите са се събрали днес там за пореден ден още от 11:00 часа.

Организаторът Асен Бонджев обясни във видео от мястото на „фестивала“, че до вчера резиденцията е била оградена с метална ограда. Вчера е пуснал жалба за това до Община Бургас и Областния управител, от която е имало мигновен резултат.

Гражданското общество го има и употребява своите права на коректив, спрямо изпълнителната власт – това, което реално трябва да правим оттук нататък.

Моделът в държавата ще се рестартира едва тогава, когато Борисов си пдаде оставката и бъде подведен под съдебна отговорност.

Протестиращите искали първо оставката на Борисов, после тази на Гешев, въвеждането на машинно гласуване, провеждането на избори и чак тогава свикването на Велико народно събрание.

Бонджев е оптимистичен, че ще се появят млади, можещи и знаещи хора, които да заместят управлението на Борисов. Надява се „хората от улицата“ да им дадат шанс и да им издействат правото да „положат началото на една нова българска държава“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments