ФК Нефтохимик стартира пролетния дял на първенството

0
15
ФК Нефтохимик-Бургас
ФК Нефтохимик-Бургас. Снимка: ФК Нефтохимик

Първият мач на Нефтохимик от пролетния дял на първенството в „Б“ регионална група „Център“ ще бъде в събота от 15:00 часа на стадиона в село Просеник срещу местния отбор, съобщиха от клуба. Зелените стартират полусезона с четири нови попълнения.

През зимната пауза бяха привлечени Иван Илиев от Атлетик, Радослав Иванов от Долно Езерово, Рамис Исмаилов и Янислав Янев от Черноморец Бургас. По време на предсезонната подготовка отборът изигра няколко контроли, включително с отбори от по-горни дивизии, в които не допусна загуба. Нефтохимик победи Сините камъни /Сливен/ с 8-2, завърши 0-0 като гост на Поморие и 1-1 като гост на Българово.

Нефтохимик заема първото място във временното класиране в шампионата със само две загубени точки за есенния дял. Припомняме, че миналата седмица Нефтохимик представи нов генерален спонсор – компанията Еfbet, която се присъединява към партньорите на клуба от Masterhaus, „Делииванови“ ООД, „Дентиос“ ЕООД, Елестра и Община Бургас.

Преди първия мач в събота старши треньорът на отбора Станислав Жеков отговори на няколко въпроса на официалния сайт на клуба.

Всички здрави ли са в отбора? Ще бъдат ли всички футболисти готови за първия мач в събота?

„Отборът е готов за началото на пролетния полусезон, въпреки че имаме известни здравословни проблеми. Групата за първия мач е напълно окомплектована.“

По време на подготовката изиграхте няколко контроли със съперници от по-горна дивизия, в които отборът се представи на ниво. Какво да очакват феновете от Нефтохимик през пролетта?

„Добрите игри в контролите вече са забравени, защото се настройваме за първенството. Отборът е фокусиран изцяло върху предстоящите мачове. Футболистите имат амбиции и мотивация да дадат всичко от себе си и да продължат доброто представяне от есента. Привържениците могат да очакват стремеж за победа във всеки мач и желание за все по-добър футбол на терена.“

Привлякохте Иван Илиев от Атлетик, Радослав Иванов от Долно Езерово, Рамис Исмаилов и Янислав Янев от Черноморец Бургас. Какво ще донесат в отбора новите попълнения?

„Новите момчета се включиха много добре в отбора и очакванията ми са те да вдигнат нивото в предстоящите мачове от пролетния полусезон. Надявам се допринесат за победите и още по-добрата игра.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments