Таблетки изпаднаха от сок

0
2696
Сок
Снимка: Милена Колева, Facebook

Две филмирани таблетки изпаднаха от сок. Тази тревожна случка сподели майка в социалната мрежа Facebook. Тя е публикувала две снимки в групата „Старозагорски мами“, на която се виждат капсулите и пита дали някой знае какво е това.

„Излях го, за да взема капачката. Нали събираме и това падна в мивката, реве ми се, чак ми се повдигна“, обяснява разтревожената жена.

За около час постът е събрал стотици коментари. Според тях това са неразтворени капсули оцветител.

„Капсули оцветител, нищо изненадващо за „натурален“ сок. По принцип пак са там, просто са разтворени. Ужасно, но не съм изненадана! Ужас“, коментират потребителите.

„Последният път и при нас се получи горе-долу същото. От сока в кутията изпадна нещо като слуз и затова купувам вече само в прозрачни бутилки“, допълват те.

Голяма част от коментиращите съветват да не се купуват натурални сокове, защото били „пълни с химия“, както и да се пусне жалба в БАБХ.

Компанията, производител на сока, вече е започнала проверка по случая. Това става ясно от съобщение на официалната им страница във Facebook. То гласи:

„Здравейте, днес наши потребители ни информираха за сигнали с открити чужди тела в продукт Cappy Портокал. Бихме искали да ви информираме, че незабавно стартирахме проверка по случая. Молим ви за търпение, докато имаме резултати, които да споделим. Държим да знаете, че за нас качеството и безопасността на нашите продукти е основен приоритет и взимаме много сериозно всички сигнали.“

„Към този момент бихме искали да отбележим, че в производствения процес на Cappy не се използва нито една съставка под формата на капсула. Продуктът е филтриран през филтър с диаметър от 3 мм, през който подобен обект не би могъл да премине, след което се пълни в абсолютно стерилна среда без човешка намеса, запечатва се и се предлага на пазара. Важно е да знаете, че работим с процедури, които осигуряват високото качество на продуктите ни и тяхната безопасност е основен приоритет за нас“, пишат от Cappy във втора публикация след публикуваните снимки.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от