Фелдшер на затвора в Бургас: Два пъти са давани лекарства на Кокинов, откакто е задържан

0
384
Росанка Иванова
Росанка Иванова

Два пъти са давани психотропни медикаменти на 27-годишния Иван Кокинов по време на задържането му под стража. Това разкри Росанка Иванова, която е фелдшер в Медицински център към затвора в Бургас, по време на съдебното заседание днес, на която се гледа мярката му за неотклонение. Тя добави, че е звъняла на майка му, която е учителка в Несебър, за да я пита дали арестуваният има шизофрения, като диагнозата е била потвърдена.

Младият мъж и преди е приемал същите лекарства, твърди Иванова. По думите й майка му е съобщила какви дози е приемал преди.

След като беше изслушана фелдшерката на болницата беше даден ход на делото. По време на него от УМБАЛ-Бургас също дадоха доказателства за историята на заболяването му.

Припомняме, че Иванова беше извикана по разпореждане на съдия Събчо Събев, тъй като обвиняемият едва е говорел по време на изслушването му. Самият Иван Кокинов смята, че изговаря думите неразбираемо в резултат на страничен ефект от лекарствата, които му дават в затвора. Той е задържан от 27 юни, след като броени часове преди това намушка многократно с нож 17-годишно момиче.

По време на заседанието днес стана ясно още, че Кокинов е бил разпитван, както и двамата полицаи, които са пристигнали първи на местопрестъплението.

Репортер на Искра.бг предаде, че от прокуратурата настояват за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като според тях има опасност да се укрие.

Кокинов не отрича за деянието си и е разкрил как го е направил, съобщи адвокатката му. По думите й за него се е грижил баща му, а не е приемал лекарства от 2016 г. и не е получавал адекватно лечение.

Иван Кокинов заяви, че не иска да бъде задържан и настоява за адекватно лечение, за да подобри състоянието си.

Очаква се съдът да се произнесе каква ще бъде мярката му.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments