Факелно шествие в памет на Апостола в Айтос

0
261
Айтос
Айтос. Снимка Уикипедия.

На 19 февруари ще се проведе традиционното факелно шествие в град Бургас по повод смъртта на Апостола на свободата. Шествието се провежда за пета поредна година и е организирано от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/.

След края на шествието в Бургас, който желае може да дойде и в Айтос, за да подкрепим нашите съграждани и да покажем сплотеност. На двете шествия ще се присъединят и от гражданския съюз „СИЛА“.

Шествието в Айтос започва в 20:00 часа пред сградата на община Айтос и ще продължи по улица „Цар Освободител“ до храм „Св. Димитрий Солунски“.

Пред храма ще се държи реч, ще има минута мълчание в памет на Апостола, ще се поднесат венци и цветя пред портрет /поради липса на паметник/ на Васил Левски. Шествието ще продължи до 21:00 часа, ще бъдат използвани факли, национални знамена, транспаранти, мегафон, плакати, венец, цветя и всички други атрибути, които не са в разрез със закона и морала. След приключване на шествието не е предвиден маршрут за връщане, а всеки участник самостоятелно си тръгва, когато реши.

Очакваме ви!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments