Факелно шествие на 19 февруари

0
213
Факелно шествие в Бургас. Снимка: ОЗБГ
Факелно шествие в Бургас. Снимка: ОЗБГ

На 19 февруари 2019 г. се навършват 146 години от обесването на Васил Левски. По този повод „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ ще проведе традиционното факелно шествие, което организира за пета поредна година, като шествието има за цел да почете паметта на Апостола на свободата.

Шествието ще започне в 18:00 часа на 19 февруари пред сградата на Община Бургас. Оттам ще се насочи към Морската градина по булевард „Алеко Богориди“ и ще спре пред паметника на Апостола. Ще се поднесат венец и цветя, ще има минута мълчание, председателят на ОЗБГ Христо Атанасов ще държи реч, ще се рецитира стихотворение. След приключване на шествието няма предвиден маршрут за връщане, а всеки си тръгва, когато и откъдето прецени.

Тази година към шествието ще се присъединят и от граждански съюз „СИЛА“, за да покажем сплотеност, защото е важно да се почете паметта на Апостола по безкористен начин, а не да се търсят дивиденти, както направи една определена политическа партия, със спорна репутация, предните години.

ОЗБГ винаги до момента е служила безкористно на българското общество и ще продължава да го прави по същия истински и родолюбив начин. Една от целите ни е да се обединяваме с всеки и всички, които милеят за народа и Родината български, но са водени от чисти патриотизъм, а не от обслужване на лични или вредни партийни интереси!

Заедно за Бургас!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments