Езиковата гимназия в Ловеч изпрати един от най-силните випуски в цялата страна

0
10772
Изпращане на Випуск 2024
Изпращане на Випуск 2024. Снимка: Община Ловеч

На тържествена церемония днес в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ изпратиха випуск 2024. Тази година 20 ученици са с отлична диплома за средно образование. 114 са отличните оценки на държавните зрелостни изпити, 24 са пълните шестици, две момичета са с две пълни шестици. Средният резултат от матурата по български език и литература е 5,25, което нарежда гимназията сред най-добрите училища в България.

Директорът Иво Райнов посочи, че това показва, че всеки ден, изживян на хълма, си е струвал.

„Да попаднеш в Езиковата е възможност, но да завършиш е чест и отговорност. Езиковата е повече от училище, тя е легенда“.

Кметът Страцимир Петков връчи на първенеца на випуска Ванеса Цочева и на отличника Антония Петкова (и двете с пълни шестици на държавните зрелостни изпити и пълно отличие през петгодишното обучение) плакета „Ключът на Ловеч“ и изтъкна, че винаги, когато се качва на хълма, изпитва особено усещане и трепет на гордост.

Зрелостниците бяха призовани да постигат мечтите си чрез цели и от дългогодишния директор на училището Радослав Хитов, който изпълни обещанието си да предостави награда на първенците. Тази година я получиха Ванеса, Антония и най-добрият на матурата по история – Преслава Йовчева.

Успеха си Ванеса обясни с множеството безсънни нощи на четене и с подкрепата на учителите.

Познавате ли този мъж? МВР показа фоторобот на загинал

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments