Европрокуратурата разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци

0
82
Община Бойчиновци
Община Бойчиновци. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Европрокуратурата разследва злоупотреба с европейски средства в Община Бойчиновци. От позицията на институцията до медиите става още ясно, че са извършени претърсвания на офиси, принадлежащи на общината.

„Води се разследване на потенциална злоупотреба със средства на Европейския съюз, включващо проект за ремонтни дейности на общинска пътна мрежа. По време на претърсванията бяха иззети множество документи и бяха разпитани свидетели”.

Според разследването на 9 юли 2019 година община Бойчиновци е подписала договор за финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“, свързан с изпълнението на проект на стойност 2,6 млн. евро (5 098 290 76 лева) по Програмата за развитие на селските райони на ЕС за периода 2014-2020 година. В договора е предвидено, че крайният срок за усвояване на средствата, както и за подаване на искане за окончателно плащане, е 36 месеца от датата на подписването му.

Оттогава срокът е удължаван неколкократно, но към днешна дата няма доказателства, че договорените дейности са изпълнени, или че проектът е приключен. Разследването, което се провежда с помощта на Главна дирекция „Национална полиция”, все още продължава, за да се установи естеството и обхватът на предполагаемите престъпни дейности.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments