Европейските депутати се събират в Прага

0
17
Прага
Прага. Снимка: Pixabay

В понеделник 250 депутати от всички парламенти на страните членки на Европейския съюз /ЕС/ ще се срещнат в Прага за Междупарламентарната конференция за обща външна политика и политика на сигурност.

Събитието, което е част от чешкото председателство на Съвета на ЕС, ще бъде открито в Конгресния център от председателя на Камарата на депутатите Маркета Адамова, а сред говорителите ще бъдат върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел Фонтелес и председателят на комисията по външни работи на Европейския парламент Дейвид Макалистър.

Целодневната програма на междупарламентарната конференция е разделена на няколко тематични блока. Освен актуалните въпроси, свързани с т.нар. Стратегически компас на ЕС, депутатите също така искат да се посветят на теми като формата на политическа подкрепа и евентуално следвоенно възстановяване на Украйна, възможностите за разширяване на Европейския съюз за включване на страните от Западните Балкани и хибридните заплахи от гледна точка на киберсигурността.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments