Европейски фонд насочен към сектор „Туризъм“

0
202
Министър на туризма Николина Ангелкова
Снимка: Скрийншот от видео

Предложено е създаването на Европейски компенсационен фонд при пътувания, който да подсигури ликвидността на туроператорите и да защитава потребителите. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерски съвет.

Ангелкова смята това за необходимо, за да е възможно възстановяването на средствата на доставчиците и техните клиенти. Предложението на ресорния министър е било подкрепено от колегите ѝ от Франция, Гърция, Испания, Малта, Италия, Полша, Румъния, Кипър и други.

Относно възстановителния план на Европейската комисия, Ангелкова е призовала за ясни критерии за разпределяне на ресурсите, които ще отидат към сектор туризъм в държавите-членки. Правилата иска да са базирани на принципа на „солидарност и достъп на всяко едно от предприятията, ангажирани в сектора“.

Обсъждали са се още възможни промени във визовия режим за туристи, които не са от Европейския съюз. Споменали са се варианти за излизане от кризата със собствени средства и за рекламирането на туризма в Европа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments