Европейски държави обявиха нови ограничителни мерки заради COVID-19

0
95
COVID-19 по света.
Снимка: Пиксабей

Няколко европейски държави обявиха нови ограничителни мерки заради COVID-19.

Така например Гърция забрани за две седмици кинопрожекциите и концертите в столицата си Атина. Не са позволени и публичните събирания на повече от девет души, предаде „БНР“. Допълнителните мерки влизат в сила от понеделник.

В Турция също е възможно затягане на режима. Президентът Реджеп Таийп Ердоган предупреди, че може да бъде върната карантината, наложена при големия брой случай през месец май.

За последното денонощие новозаразените във Франция достигнаха 13 000 души. Правителството в момента прави всичко възможно, за да осигури достатъчно тестове. В Ница пък беше забранено събирането на повече от 10 души на обществени места като паркове и плажове.

В Мадрид болниците отново достигат лимита на капацитета си за приемане на нови пациенти. Интензивните отделения вече са пълни. Няколко района в по-бедната част на испанската столица ще бъдат под карантина от понеделник. На хората ще им бъде позволено да излизат, само за да отидат на работа, да заведат децата си на училище или да отидат на лекар.

От вчера пък два милиона души в Североизточна Англия нямат право да осъществяват контакт с никого извън домакинството си.

В Словения от днес е задължително носенето на маски и на открито в случаите, когато не може да се осигури дистанция от два метра.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments