Европейската шампионка Даря Атаманов отпадна от ЕП по художествена гимнастика

0
13
Даря Атаманов

Европейската шампионка Даря Атаманов няма да участва на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София, съобщиха от БФ Художествена гимнастика /БФХГ/.

Представителката на Израел получи контузия в глезена непосредствено преди да излезе на килима за първото си изпълнение с обръч. Това ще попрeчи на Израел да участва в отборното класиране, тъй като според регламента за това подреждане се взимат резултатите на две състезателки от нация, а в този шампионат страната участва само с две гимнастички от три възможни.

Новината е неприятна за израелския тим и защото първенството е олимпийската квалификация, а Атаманов е първата по-сила гимнастичка в състава. Така Израел остава да ще трябва да разчита Ади Кац да влезе в призовата тройка, което ще им осигури и олимпийска квота.

Атаманов спечели златото в многобоя на шампионата на Стария континент в Тел Авив през юни. Тя е една от най-добрите гимнастички в момента и беше една от фаворитките са медалите на световното първенство след успеха си на шампионата на Европа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments