Ешрефов положи клетва като кмет на Омуртаг, въпреки че е под домашен арест

0
810
Ешреф Ешрефов
Ешреф Ешрефов. Снимка: Община Омуртаг

Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, който е под домашен арест, да напусне дома си, за да положи повторно клетва за встъпването си в длъжност. Припомняме, че той е обвинен за участие в организирана престъпна група.

Ешрефов е обвинен в извършване на длъжностни престъпления на територията на Община Омуртаг и участие в престъпна група, ръководена от баща му Хасан Х. Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо него, взета от Окръжен съд Търговище. За да дойде в сградата на общинската управа, той е получил разрешение, чрез постановление на Софийска градска прокуратура.

В постановлението, с което разполагат адвокатите на Ешрефов, от дата 22 март 2024 г., е записано, че се разрешава той да напусне жилището си за времето от 09:00 до 14:00 часа на 27 март 2024 г. и да положи клетва в сградата на Община Омуртаг. Изисква се в седемдневен срок да бъдат представени документи, свързани с полагането на клетва и встъпването в длъжност.

От общинската администрация обясниха, че Ешреф Ешрефов е действащ кмет. Има упълномощени ресорни заместник-кметове, които изпълняват административно-организационните дейности и могат да представляват Общината пред трети лица, допълни юристът в администрацията Владислава Петрова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments