Емил Соколов: Не трябва да се пречупва, а да се гласува стратегически

0
58
Емил Соколов
Емил Соколов. Снимка: Facebook

Не трябва да се пречупва, а да се гласува стратегически. Това посочва политическият анализатор Емил Соколов в свой коментар за предстоящия тази неделя балотаж на кметските избори в София, публикувам в социалната мрежа Facebook:

„Не мисля, че трябва да се пречупва, а да гласува стратегически. Тъмносиният избирател трябва да си зададе въпроса: “При кой кмет на София идеите, в които вярвам, няма да бъдат ограничавани?”. Това е въпросът, който трябва да си зададе.

Солидарност с Украйна, солидарност с Европа, непреклонно отношение към важността на НАТО и Европейския съюз – това са неща, които тъмносиният избирател не може да си гарантира при едно управление на г-жа Григорова. Може да ги има, може и да ги няма, но отказът от това той да вземе избор и да участва в изборите, може да му излезе скъпо. Ясно е, че при Васил Терзиев всички тези неща не само бъдат защитени, но ще бъдат и поощрявани.

Това е изборът, който тъмносиният избирател трябва да вземе – дали, за да направи напук, ще рискува да загуби постигнатото за всички тези 30 години или по някакъв начин да го компрометира, или ще гласува стратегически за нещата, които си е отвоювал.

Тъмносините избиратели наистина са в основата на европейския път на страната и на нашия цивилизационен избор. Този избор обаче не е нещо, което да не може да бъде компрометирано или застрашено. Изборът за тъмносиния избирател в София ще е дали ще се бори да защити постигнатото от него дотук.

Да, Васил Терзиев може да не е инструментът, който те са си представяли, но ако гледаме прагматично на ситуацията, той гледа в абсолютно същата посока като тъмносиния избирател. Ваня Григорова гледа в абсолютно обратната посока.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments