Емил Пейчев, Царево: Докога предложенията и докладните ни няма да достигат до сесия?

0
585
Община Царево
Община Царево. Снимка: Скрийншот от Google Maps

„Много пъти през този мандат съм споделял, че когато аз или колеги от опозицията правим предложения и внасяме докладни за обсъждане и гласуване в общинския съвет, същите тези предложения и докладни изобщо не достигат до сесия. Губят се по пътя.“

Това написа във Facebook общественикът Емил Пейчев от Царево. Той продължава с възмущението си:

„И когато попитаме защо ги няма в дневния ред на Комисиите и Общинския съвет, председателят, г-жа Таня Янчева ни отговаря, че така е решил председателският съвет. Общо взето това е някаква паралелна структура, в която членуват председателят на общинския съвет, зам. председателите и председателите на групи. И на някакви апокрифни заседания решават какво да достигне до дневния ред и какво да остане без разглеждане. Едва ли не това е някакъв самосъздал се колективен орган.“

По думите на Пейчев Общинският съвет в града действа по тази „добре отработена схема, чиято основна цел е да се осигури безоблачно и спокойно кметуване на един наш съгражданин“. Според него по този начин на сесиите няма шанс да влезе някаква докладна, с която администрацията „да се поизпоти и да поработи за хората“.

„На мен обаче буквално ми писна от тази арогантност на управляващите в Царево, затова подадох сигнал до прокуратурата, за да сезирам компетентните органи за въведената порочна практика. Само ако знаете, колко хора ми казваха, че няма смисъл, че нищо няма да стане. От Прокуратурата обаче реагираха. От тази институция известяват председателя на Общинския съвет, че решенията на председателския съвет не намират никаква опора в Закона за местното самоуправление. Иначе казано няма как председатели на групи в Общинския съвет да поставят себе си над самия Общински съвет“, подчерта общественикът.

Пейчев посочи, че препоръката на Прокуратурата е Общинският съвет в Царево да коригира правилника до 30 август. По думите му ако това не се случи ще бъде направен протест пред Административния съд и на Общината и ще бъде наложена глоба.

„Както се казва „Честито на печелившите!“. Стъпка по стъпка ще си върнем правата в Царево“, категоричен е Пейчев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments