Емил Пейчев: Разбрах как работи „Вътрешна сигурност“, но съм убеден, че може да се разкрие кой стои зад теча срещу мен в МВР

0
1702
Емил Пейчев
Емил Пейчев. Снимка: Личен архив

На 16 юни тази година общественикът Емил Пейчев е изпратил питане до тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В него той описва твърдения за престъпления, извършени от заемащия тогава поста началник на Районното управление на полицията в Созопол Красимир Киров. Според едното от тях като приближен до ГЕРБ той стои зад теч на секретна информация от масивите на МВР, която дискредитира Пейчев през ноември, когато е кандидат-депутат, както и партията, която представлява. 

Общественикът е искал да се провери дали въпросните сигнали са истина, като е сезирал Дирекция „Вътрешна сигурност“ в Бургас и в частност началника на звеното главен инспектор Мирослав Иванов, но ответна реакция не е имало. Вследствие на това той е отнесъл казуса директно до вътрешния министър с призива да бъде взето отношение по него. Реакция отново не е имало.

На 25 август на редакцията на Искра.бг беше получен имейл с прикрепени два видеофайла. На тях се виждаше как служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в Бургас спят на работните си места по време на дежурство. Според информацията в електронното писмо кадрите са направени през февруари, а подателят му отбелязва:

„Интересно е, че дрямката се прави всеки ден между 14:00 и 16:00 часа в сградата на ОД на МВР в Бургас. Още по-интересно е какво прави по въпроса техният началник Мирослав Иванов, който е шеф на „Вътрешна сигурност“ в областния град. Иванов или си затваря очите за действията на двамата полицаи, или не знае какво вършат, но и в двата случая той е отговорен и трябва да му се потърси отговорност. Възможно е Иванов да не знае какво правят неговите колеги следобед, защото по същото това време той си уплътнява следобедните часове в компанията на колежка, също от ОД на МВР Бургас. И едните спят, и другите спят.“

Полицаи от ОДМВР-Бургас спят в работно време
Полицаи от ОДМВР-Бургас спят в работно време

След публикуването на клиповете в медийното пространство Мирослав Иванов е бил отстранен от длъжност. Информацията, с която Искра.бг разполага, е че спящите полицаи все още са на работа и не се знае дали ще им бъде потърсена отговорност.

От Искра.бг напомняме, че когато гражданите сигнализират за проблем, служителите на общинските и държавните институции имат достатъчно възможности да реагират, така че да се вземе отношение. Сигнали за нередности трябва да се подават, а институциите да работят за разрешаването им. През изминалите 15 години обаче ГЕРБ и ДПС изградиха модел, който смачква институциите и контролните органи. Именно той трябва да бъде променен и за това трябва да съдействат всички граждани.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments