Елисавета Белобрадова: Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента!

1
117
Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова. Снимка: Facebook

Депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова написа коментар в социалната мрежа Facebook по повод поведението на Бойко Борисов, който по нейните думи е предложил на Председателски съвет в парламента президентът Румен Радев да представлява България на Срещата на върха на НАТО. Според нея по този начин той се опитва да се откъсне от прегръдката на Делян Пеевски. Публикуваме коментара на Елисавета Белобрадова без редакторска намеса:

„Как Борисов се опита да изпрати Радев на Срещата на върха на НАТО.

Преди да се конституира Народното събрание служебният министър-председател отправи официално запитване до нас дали да ходи той или някой друг на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли.

Това е в правомощията на Министерски съвет и независимо че има служебен кабинет, е ясно кой трябва да отиде. Изненадващо днес, обаче, Бойко Борисов къде завоалирано, къде ачик-ачик направо си предложи Радев да отиде. Днес на председателски съвет в Народното събрание ГЕРБ отново направи това предложение.
Затова е редно да обърнем внимание на няколко неща.

Първо, нашият мишест президент не пожела да удостои с присъствието си срещата на представители на НАТО в България и се скри в Унгария да прави Европа great again с Орбан. Той, като един съвременен Ленин, би отишъл в Полша, но вероятно в Полша щяха да го бият, ако го видят.

Второ. Очевидно е, че Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента, за да спаси кожата. Опитва се да сключи сделка със съветския дявол и да прати човекът в България с най-отявлените антиевропейски и антинатовски възгледи да ни представлява. Аз разбирам, че да си между Борисов и Пеевски не е много приятно, но, както се казва в любимия стар виц: „да бяхте помислили за това по-рано, госпожо“.

Трето, другите партии, които подкрепят ГЕРБ, са БСП и „Възраждане“. Сами си направете изводите.

Отчаянието, което демонстрира Борисов, е плашещо за България, защото Срещата на върха на НАТО е един от най-важните ПОЛИТИЧЕСКИ форуми в такъв момент, който да представлява политиката на България. Тя може да реши бъдещето на континента и на света, както и мястото на България в едно евентуално ново разделение с желязна завеса.

Да изпратим човек, който работи против националните интереси на България и който се снима като идола си от кръста нагоре, би било грешка, която после няма поправяне. Присъствието на Радев и неговото легитимиране като лидер може и да е началото на пътя по разрушаване на парламентарната република.

Инак, ние знаем какво се опита да направи Главчев в казуса Сребреница. Знаем, но се надяваме, че спазвайки правилата, по които се управлява страната, ще му се внуши достатъчно ясно, че място за колебание на коя страна сме, няма.

Надяваме се все още, че всички граници на национално предателство не са преминати.“

Решено: И Радев, и Главчев отиват на Срещата на върха на НАТО

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Красимир
Красимир
22 дни по-рано

Радев е единственият легитимен представител избран пряко от народа и той трябва да представлява страната ни ,това е повече от ясно !