Експерт: Хотелиерите у нас преоткриха българския турист

0
27
Туристи
Снимка: Pixabay

Хотелиерите у нас преоткриха българският турист, заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той подчерта, че тези туристически фирми, които са се ориентирали към българския пазар, в момента са изключително печеливши.

Драганов поясни, че през уикенда имаме 240 хиляди пътувания, които ще достигнат до 280 000 в началото на август. По думите му това са българи, които живеят в нашата страна. Той посочи, че се очакват и туристите от Румъния и Чехия. Директорът коментира пред „Bloomberg TV Bulgaria“:

Голямото предимство на страната ни е, че България се запази като зелена територия.

В нашата страна бяха въведени нови ограничения зa гражданите на Великобритания, които са в „червената зона“. Те доведоха до анулиране на резервации по Южното Черноморие. Първият чартърен полет е отменен, който се очакваше да тръгне от там към България. Драганов коментира, че само за една седмица ще има загуба от около 14 000 пристигания от британските туристи. Той разясни:

Решението на Кунчев е правилно от гледна точка на това, че е най-важно да запазим България като „зелена зона“. Ако вкараме „Делта“ варианта на българското Черноморие, това означава, че веднага ще трябва да отпишем други дестинации и щетата ще бъде по-голяма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments