Експерт: Главният секретар на МВР не иска да го правят на чучело

0
61
Главен комисар Петър Тодоров
Главен комисар Петър Тодоров. Снимка: Скрийншот от МВР

„Реакцията на главния секретар на МВР е естествена, защото не иска да го правят на чучело“, заяви бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Той се зачуди дали оценката на Румен Радев е адекватна и посочи:

„Доколкото видяхме, че той отказа да свика за пореден път Консултативния съвет. Не чуваме най-важното за системата за сигурност – средата, факторите в тази среда, съставът, който работи в системата за сигурност и състоянието на тези три компонента. Това трябваше да се чуе в тези съвети.“

„През годините видяхме, че МВР на практика се опитва чисто математически да представя своите анализи и отчети. Трябваше и парламентът да се намеси. Ние от години не сме чували отделните комисии да са обърнали сериозно отношение към системата за сигурност“, коментира той пред „bTV“.

Според проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право, президентът Румен Радев ще освободи подалия оставка Петър Тодоров. Той посочи:

„Трябва да се обсъди как да се преструктурират службите, така че да няма бели петна в тяхната работа, каквито в момента има.“

Според бившия вътрешен министър Емануил Йорданов главният секретар на МВР е попаднал в епицентъра на тежко политическо противопоставяне.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments