Експерт: COVID-19 си отива като заразност, но не и страничните ефекти към него

0
35
Положителен тест за коронавирус.
Снимка: Пиксабей

„В последните дни и седмици честотата на новозаразени с COVID е много ниска“, отбеляза пулмологът и депутат от „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП–ДБ/ д-р Александър Симидчиев. Според него може да се отхлабят всички мерки. По думите му боледуващите карат инфекцията по-леко.

„Няма нужда да правим мерки, различни от други инфекциозни заболявания. COVID си отива като острота и заразност, но не и страничните ефекти от преболедуването“, коментира пулмологът пред „NOVA“. По думите му на много места болниците не са близо до хората, а пътищата са развалени, така че често достъпът при спешни случаи не е лесен. Той посочи:

„Вече имаме доста надеждна система, евентуално увеличение на случаите веднага ще бъде хванато, мерките могат да се върнат. Нямаме окончателно махане на карантина, а адекватни на сегашното състояние мерки.“

„Пандемията поизгасва на доста места, проблемите са по-тежките последици – изменения на белия дроб. Кадрите решават проблемите във всички сфери, особено в здравеопазването“, подчерта специалистът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments