Екопразник в ДГ „Звънче“ в Бургас призовава за опазването чистотата на природата

0
1418
Директорката на ДГ "Звънче" в Бургас Стойка Йондова
Снимка: Директорката на ДГ „Звънче“ в Бургас Стойка Йондова

„Нашата планета е добра и красива. Тя ни дава много – въздух, вода, светлина, храна. Ако можеше да говори, сигурно би казала много неща – „Защо хвърляте отпадъците на улицата? Не виждаме ли кошчето? Не замърсяваме ли морето и зелената гора? От нас Земята иска само едно – да я пазим!“

С тези си думи директорката на Детска градина „Звънче“ в Бургас Стойка Йондова се обърна към децата и техните родители. Поводът за думите й е екологичен празник – заключителен етап от дейностите на градината по проект по Национална програма „Успяваме заедно“, модул 2 „Иновативна детска градина“- „Моята детска градина – моята зелена планета“.

По време на празника всички деца от градината носеха красиви и креативни костюми, изработени от еко или от отпадъчни материали. Целта беше да се фокусира вниманието върху опазването чистотата на природата, пестенето на природни ресурси и разделното събиране. Беше организирана и изложба от детски рисунки и апликации, изработени от природни материали. Децата рецитираха стихотворения за огромното значение да пазим чисто:

Видео: Искра.бг

Малчуганите от по-големите групи демонстрираха знания за разделното събиране чрез игри – те трябваше да покажат как се хвърлят правилно боклуци – в синьото, зеленото и жълтото кошче.

Снимки: Искра.бг

След това празникът продължи с ревю, на което децата показаха красивите си костюми. Сред тях имаше на Батман, Зоро, Спънджбоб, Миньоните, русалки, принцеси и много родолюбиви в цветовете на българския трибагреник.

Видео: Искра.бг

Видео: Искра.бг

Снимки: Искра.бг

Екопразникът донесе много усмивки и позитивни емоции за децата, техните учители и родителите им. На финал всички групи получиха книжки, чрез които малчуганите да получат още много знания и да наградят вече придобитите.

Директорът на детското заведение Стойка Йондова поздрави целият екип за получен плакет и грамота от кмета на община Бургас за изключителни заслуги и постигнати високи резултати по шест международни и осем национални образователни проекти и програми по случай 24 май!

Снимки: Искра.бг

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments